IG Trading Funktioner och Verktyg

IG Trading är en form av onlinehandel som tillhandahålls av IG Group, ett företag med över 45 års erfarenhet inom finansbranschen. IG Group, känd för sitt breda utbud av handelsinstrument, erbjuder kunder möjligheten att handla med aktier, valutor, råvaror och andra finansiella instrument genom sin plattform IG Markets Ltd. Som en ledande aktör på marknaden, har företaget blivit erkänt för sin plattform och tjänster, inklusive att ha vunnit utmärkelser från ADVFN International Financial Awards.

För de som är nya inom handel, erbjuder IG Group en utbildningsresurs som heter IG Academy. Denna plattform är designad för att utbilda nybörjare och erfarna handlare, med kurser och webbinarier som täcker alltifrån grunderna i trading till mer avancerade strategier. IG Academy är ett praktiskt sätt för handlare att utveckla sina kunskaper och förbättra sina handelsfärdigheter.

IG Community är ytterligare en nyckelkomponent som IG Group har utvecklat för att stödja sina kunder. Det är en forumplattform där handlare kan samverka, dela insikter och diskutera strategier. Genom att skapa en gemenskap av handlare uppmuntrar IG till utbildning och erfarenhetsutbyte, vilket bidrar till en mer välinformerad och engagerad kundbas.

Handelserfarenhet och Plattformar

IG erbjuder en omfattande och dynamisk handelsupplevelse genom sina avancerade plattformar och mångsidiga verktyg, skräddarsydda för både aktiva traders och investerare med erfarenhet.

Handelsplattformar och Verktyg

IG har utvecklat flera plattformar för handel, inklusive sin webbplattform, IG Trading-appen, MetaTrader 4 (MT4), L2 Dealer och ProRealTime. Webbplattformen är lättanvänd och ger direkt access till globala marknader med en rad verktyg för riskhantering. IG Trading-appen erbjuder en flexibel handelsupplevelse för traders som ofta är på språng, med live-priser, nyheter från Reuters, och anpassningsbara watchlists.

 • ProRealTime är idealisk för erfarna traders som söker avancerade kartverktyg och tekniska indikatorer.
 • L2 Dealer möjliggör direkt marknadstillträde (DMA) för tillgång till aktie– och forexmarknader.

IGs plattformar är utrustade med snabb exekveringshastighet och möjlighet att sätta prislarm och signaler för viktiga valutapar, aktieindex, aktier, råvaror, kryptovalutor, ETF och optioner.

Utbildning och Resurser

IG erbjuder utbildningsmaterial och resurser som är utformade för att förbättra kunskapen och skickligheten hos sina kunder.

 • Webinars och marknadskommentarer tillhandahålls av ett team av globala analytiker och är tillgängliga för att ge insikt i marknadsrörelser.
 • En demokonto är tillgängligt för nya traders att öva sina färdigheter utan risk.

IG har en omfattande kundsupport med personalsupport och ett meddelandeplattform, vilket säkerställer att traders kan få vägledning och svar på sina frågor snabbt och effektivt. De erbjuder även smart portföljer och en mängd tjänster för spread betting och CFD-handel för olika finansinstrument.

Riskhantering och Marknader

Att handla med IG innebär att man balanserar potentialen för vinst mot risker som uppstår från marknadsvolatilitet. Inom detta område är det essentiellt att förstå kostnader associerade med handel och tillgängliga marknader.

Risk och Kostnader

IG erbjuder en plattform där traders kan engagera sig på marknader med hjälp av CFDs (Contract for Difference), vilket är produkter med hög risk. Kunder bör vara medvetna om att de kan förlora pengar snabbt på grund av hävstång. Plattformen ger detaljerad utbildning och stöd för riskhantering, inklusive verktyg som stop-loss order för att minimera förluster. Även spreads (skillnaden mellan köp- och säljpriserna) är en kritisk kostnad att överväga. IG marknadsför sig själva som Nr 1 CFD-leverantören med tighta spreads och hävdar att de ger cashback till aktiva traders. Även andra kostnader som kommissioner och finansieringsavgifter kan appliceras.

 • Minsta spread: Varierar mellan marknader.
 • Kommission: Kan tillkomma för aktier CFDs.
 • Hävstång: Hög, ökar både potentiell avkastning och risk.

Marknadstillgång och Instrument

IG som är en reglerad mäklare, ger tillgång till en rad olika marknader inklusive valuta, aktieindex, aktier, råvaror och kryptovalutor. Klienterna kan handla med dessa genom CFDs, ETFs, eller optioner, beroende på deras investeringsmål. IG erbjuder även DMA (Direct Market Access) för de som föredrar att handla direkt på börsens orderböcker.

 • Valutapar: Erbjuder handel på större, mindre och exotiska valutapar med låga spreads.
 • Index: Att handla på de största globala indexen är möjligt.
 • Aktier: Handla CFDs på ledande aktier från världens börser.
 • Kryptovalutor: Spekulera på prisrörelser utan att äga den underliggande tillgången.
 • Råvaror: Spekulation i bl.a. guld och olja.

IG Trading åtgärdar behovet av riskhanteringsverktyg och erbjuder utbildningsmaterial för att hjälpa kunder att förstå den risk de utsätter sig för, vilket är en avgörande del av trading. All handel innebär risk och det är viktigt att kunderna använder de verktyg och resurser som IG tillhandahåller för att hantera dessa risker på ett ansvarsfullt sätt.

Lämna en kommentar